aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Waarom zou je rauw vlees aan je hond geven?

rauw vlees hond

Heb jij een hond en wil je hem of haar zo goed mogelijk verwennen en voeren? Dat is al een perfecte eerste stap. Je hond verdient namelijk het beste. Is rauw vlees voor hond nodig? Dat hangt er vanaf aan wie je het vraagt, maar in feite is een hond een carnivoor. Dat wil zeggen dat hij niet groot en sterk kan worden zonder af en toe vlees te eten.

rauw vlees hond

Soorten vlees voor honden

In welke vorm je vlees geeft en hoe vaak, daarover zijn de meningen verdeeld. In ieder geval zijn er meerdere producten om uit te kiezen:

  • brokken met vlees er doorheen
  • kvv voor de hond
  • rauw vlees
  • pens van een rund

Al deze dingen kun je tegenwoordig trouwens makkelijk online bestellen. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt door het in een speciaalzaak te kopen want rauw vlees kan best prijzig zijn. 

Nadelen van vers vlees

Het is goed om evenwichtige voeding te geven en dat betekent dus niet alleen maar vers vlees, maar nog meer. Vlees (vers of warm gemaakt) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vleesdieet. Wat is dan de beste manier om je hond eten te geven? Met veel variatie, vlees, brokken en genoeg water!