aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Paarden en honden

Hond

Uit onderzoek is gebleken dat paarden en honden goed met elkaar kunnen spelen. Tijdens het spelen kopiëren paard en hond lichaamstaal en gezichtsuitdrukking. Ze lijken elkaar te begrijpen en passen hun gedrag aan elkaar aan. Wanneer je zelf een paard en een hond hebt weet je dat beide dieren zich ook kunnen vervelen. In een paardenspullen winkel kun je terecht voor speelgoed voor paarden en pony’s. Daarmee kun je jouw paard tevreden houden als jij of je hond even niet met je paard kunnen of willen spelen. 

Afrastering voor je hond of paard

Om te voorkomen dat jouw hond de tuin uit schiet, maak je waarschijnlijk gebruik van een afrastering tuin, een hek of een schutting. Maar wist je dat je met schrikdraad je hond ook in de tuin houdt. Een honden starter set is zeer geschikt voor het afrasteren van kleine delen van een tuin. Je kunt deze set ook goed gebruiken op de camping om ervoor te zorgen dat je hond binnen een bepaalde ruimte blijft. Wanneer een hond weet dat er spanning op de draad staat, komt hij er niet meer bij in de buurt. Dan kun je de spanning eraf laten. Om je paard in de wei te houden is een hoge afrastering nodig. Vaak zie je houten afrasteringen, maar een afrastering met schrikkoord is ook aan te raden. Bij schrikkoord voor het afzetten van een wei heb je de keuze uit mobiele en permanente afrastering. 

Het beste voer voor je hond of paard

Voor jou is het belangrijk dat jouw hond en paard gezond en fit blijven. Dit kun je bereiken met het beste hondenvoer of paardenvoer. In de paardenspullen winkel vind je alles wat je nodig hebt om je paard gezond te houden. Bij zowel hond als paard is beweging erg belangrijk, maar beiden hebben ook hun rust nodig. Wanneer je jouw paard op stal zet, staat deze warm en heeft een heerlijk bed van stro. Voor je hond is een goed passende hondenmand belangrijk. Welke mand het meest geschikt is voor jouw hond ligt aan de grootte van de hond. Maar een tip: een hond laat graag zijn kop rusten op de rand van zijn mand, zodat hij/zij nog altijd de omgeving in de gaten kan houden.