aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Vlooien bestrijden met de beste middelen

vlooien bestrijden

Het hebben van huisdieren is natuurlijk heel erg leuk. Echter zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het hebben van huisdieren. Zo kunnen huisdieren allemaal ongevraagde insecten mee naar binnen nemen. Omdat honden en katten vaak door hoog gras heenlopen, kunnen ze insecten op hun huid krijgen. Deze kunnen vervolgens door je huisdier mee naar binnen worden genomen. Het kan dan zo zijn dat je huisdier ineens last krijgt van hele erge jeuk. Dit kan het teken zijn van insecten die in de vacht van je huisdier schuilen. Vlooien bestrijden is een van de dingen die je moet doen, als je huisdier insecten mee naar binnen neemt. Dit zijn hele kleine zwarte insecten, die voeden op het bloed van je huisdier. Het is belangrijk om dit te bestrijden, omdat anders je hele huis vol komt te zitten met deze dieren. 

vlooien bestrijden

Was je huisdier

Vlooien bestrijden kan op vele uiteenlopende manieren. Het is in de eerste plaats belangrijk dat jij regelmatig je huisdier wast. Dit kun je doen met een speciale shampoo, die er voor zorgt dat deze insecten dood gaan. Ook is het voor je huisdier heel erg fijn om af en toe gewassen te worden. Je huisdier vindt het namelijk helemaal niet fijn om besprongen te worden door dit soort insecten. Dit kan namelijk in het ergste geval de gezondheid van je huisdier beïnvloeden. Ook kunnen dit soort insecten na verloop van tijd op jou overspringen. Ook dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. 

In het ergste geval

Het kan zo zijn dat het vlooien bestrijden jou niet zo goed af gaat. Het is dan belangrijk dat je een professionele ongediertebestrijder inschakelt. Deze persoon kan er namelijk voor zorgen dat al deze insecten binnenin je woning worden gedood.