aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Mooi Spaans ras, de Mastín español

Mastín español

Wil jij een aparte hond, dan is de Mastín español zeker een aanrader. Dit ras, wat oorspronkelijk uit de Spaanse bergen komt is lief, zelfverzekerd en intelligent. Door zijn vastberadenheid is hij uitermate geschikt om een terrein of een woning te bewaken. Hij zal er alles aan doen om ongewenst publiek te weren. Over het algemeen kan dit ras naar andere mensen en dieren flink uitvallen. Echter voor zijn eigen mensen is het erg lief.

Mastín español

Mooie hond met een sterk karakter

De Mastín español, ook wel bekend onder de naam Spaanse Mastiff, is een grote hond en heeft veel kracht. Het baasje moet dan zeker sterk genoeg zijn om met dit robuuste beest te gaan wandelen. Want hoe lief deze hond binnen is, zo kan deze uitvallen naar andere mensen en honden buiten. Echter zal deze hond nooit zonder aanleiding naar iemand anders uithalen, daarvoor moet er echt wel iets vooraf zijn gebeurd. 

Deze honden kunnen een gewicht van maar liefst 80 kilo bereiken en de levensduur is gemiddeld 10 jaar. Wanneer je met dit dier over straat gaat lopen zullen niet veel mensen in de buurt komen. Door de omvang en de uitstraling zullen veel mensen besluiten om met een boog om je heen te lopen. Echter voor de eigen baas zijn dit schatten van dieren. 

Wil jij meer weten over dit ras, bekijk dan de website van Hondencentrum.com. Hierop staan zeer interessante en leuke tips en weetjes. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Hiermee krijg je om de twee weken een update in je mailbox.