aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Waarom een hond in huis nemen? 

Een hond in huis nemen is alleen voor de gezelligheid al een goede reden, maar door een hond in huis te nemen zorg je voor nog veel meer voordelen. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, want je krijgt ook de zorg over een dier, maar de nadelen wegen niet op tegen de vele voordelen. De voordelen zetten we hieronder op een rijtje. 

Goed voor de kinderen

Kinderen die opgroeien met een hond in huis krijgen een beter afweersysteem en zijn dus beter bestand tegen allergenen en bacteriën. Daarnaast ontwikkelen kinderen meer empathie, zelfvertrouwen en leren ze veel over verantwoordelijkheid. De kinderen moeten ook meehelpen met de zorg en het geven van voer en hondensnoepjes. Lees meer over hondenvoeding op de website van Aware Pet Products.

Altijd een frisse neus

Een hond laat je ongeveer vijf keer per dag uit. Als je een hond in huis neemt heb je dus altijd een frisse neus. Je krijgt genoeg vitamine D binnen en misschien krijg je wel een tintje door de zon. 

Genoeg beweging

Omdat je de hond vijf keer per dag uitlaat, krijg je ook genoeg beweging. Je hoeft ‘s avonds dus niet meer naar de sportschool om te rennen op de loopband. 

Een natuurlijk alarmsysteem

Een hond is je natuurlijke alarmsysteem voor thuis. Inbrekers worden afgeschrikt als ze de hond zien. Zien ze de hond niet? Dan ziet de hond hun wel en begint te blaffen. Dat schrikt de inbrekers dan ook wel af.