aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Benodigdheden voor een dagje vissen

boilies

Ben je een fervent visser of juist niet en lijkt het je eens leuk om te kijken of het wat voor je is? Vissen kan voor iedereen leuk zijn namelijk! Als je een gezellig dagje wil gaan vissen en er het optimale uit wil halen, zul je rekening moeten houden met een aantal dingen. Zowel voor het vissen zelf, als het aangenaam maken van het vissen.

Vissen op karper

Er zijn vele soorten vissen waar je op kunt gaan vissen. Het ligt er maar net aan naar welk soort vis je op zoek bent. Iedere sloot of rivier is niet hetzelfde en daarom is het goed mogelijk dat één soort vis veel voorkomt of juist meerdere soorten vis veel bij elkaar zwemmen en daarom het bepalen van op welke vis je wil vissen lastiger wordt. Karpers zijn er in verschillende groottes. Het is voor vissers dan ook erg uitdagend om een zo groot mogelijke te vangen.

Wanneer je van plan bent om te gaan vissen op die mooie grote karpers, dan is het handig om karper boilies te gebruiken als aas (lokmiddel). Dit zijn deegballetjes met een speciale geur en kleur, waardoor karpers hierop afkomen. Boilies worden niet vastgemaakt aan de haak, maar worden middels een speciale boilienaald onder de haak geplaatst. Dit is een effectieve manier om een karper te vangen.

Een goede hengel

Naast goed aas is het hebben van een goede hengel voor het vissen natuurlijk onmisbaar. Het beslaat immers een groot deel van je middelen om de vis te vangen. Er bestaan verschillende hengels. Deze verschillen in merken, grootte, prijs en kwaliteit. De hengel die je kiest kan dus van vele dingen afhankelijk zijn. Als je professioneel wil wissen op grotere vissen, dan heb je een andere hengel nodig dan wanneer je slechts wil vissen op kleine visjes.

Een vispas

Wanneer je wil gaan vissen, is het in bezit zijn van een vispas verplicht. Of je nu vaak of niet vaak vist, je zult een vispas moeten hebben als je wil gaan vissen. Wanneer je door de politie staande wordt gehouden tijdens het vissen en je kunt geen vispas overhandigen, dan kun je een boete krijgen. Een vispas kun je zelf kopen of bestellen. Met een vispas mag je in bijna alle wateren en rivieren vissen.