aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Huis, tuin en keuken tips tegen wespen

Wespen zijn een van de meest vervelende beestjes die er bestaan. Hoewel ze enorm belangrijk zijn voor ons ecosysteem, kunnen ze jouw buurt barbecue enorm verpesten. Ze gaan altijd zo lekker irritant om je hoofd heen vliegen, ze kruipen in je drinken en als je even niet oplet heb je er een op je hamburger zitten en eet je hem op. Met alle vervelende gevolgen van dien. Een wespensteek kan veel pijn doen en ongemak geven. Je wilt ze dus zo snel mogelijk weg hebben. Daarvoor bel je natuurlijk naar de ongediertebestrijding Naarden, maar dat kan even duren voordat ze er zijn. Gelukkig heeft MdB Ongediertebestrijding een aantal huis, tuin en keukentips voor je op een rijtje gezet die jouw buurt barbecue aangenamer zullen maken.

Tip 1: Wespenval

Een wespenval is een van de beste manieren om de wespen in de val te lokken, letterlijk. Het is kinderspel om een wespenval te maken. Het enige dat je nodig hebt is een fles en een zoet drankje. Je knipt de plastic fles op ongeveer één derde van de bovenkant af. Deze draai je om en plaats je weer op dezelfde plaats terug. Je plakt het vast en je giet er een zoet drankje in. En voila, je hebt je eigen wespenval gemaakt!

Tip 2: Citroen en kruidnagel

Wespen hebben een hekel aan de geur van citroen en kruidnagel. Om de wespen te verjagen is het dus een goed idee om deze dingen in te zetten. Pak een schaaltje en leg er een aantal schijfjes citroen op. Plaats in deze schijfjes vervolgens de kruidnagel. Leg het schaaltje vervolgens tussen het eten of drinken in en zie de wespen bij jouw barbecue wegvliegen.

Tip 3: Rozemarijn

Een andere geur waar wespen een hekel aan hebben is rozemarijn. Laat rozemarijn nou net het perfecte kruid zijn voor een barbecue. Leg een aantal takjes rozemarijn op de barbecue en de wespen zijn in geen velden of wegen meer te vinden!

Meer verhalen