aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Magneetvissen

vissenmetmagnetenMet magneetvissen kun je heel wat leuke voorwerpen uit het water vissen. Dat kan van alles zijn, zolang het maar van metaal is. Je kunt natuurlijk hele mooie grote en soms ook kostbare voorwerpen opvissen, maar daarentegen zul je ook veel kleinere voorwerpen vangen, zoals schroeven en spijkers en dergelijke.

 

Vang je een groter en zwaarder object dat ook nog eens (gedeeltelijk) vast zit in de bodem, dan zul je heel veel moeite moeten doen om het object binnen te halen of om je magneet weer los te krijgen. Dat is het mooie van magneetvissen en dat maakt het ook spannend.

 

Het grootste probleem bij magneetvissen is dat de totale oppervlakte van de magneet niet wordt bedekt door het object. De magneet trekt namelijk naar het eerste metalen gedeelte dat jij op zijn pad tegenkomt. De magneet is daardoor maar slechts voor een gedeelte bekrachtigd, waardoor je lang al zijn trekkracht niet gebruikt. Bij magneetvissen is het daarom aan te bevelen een zo krachtig mogelijke magneet te gebruiken, anders verlies je wel heel veel voorwerpen.

 

Een mooi voorbeeld hiervan zijn ronde buizen. Voorwerpen met ronde buizen zoals bijvoorbeeld een fiets zijn altijd heel lastig. De ronde metalen buizen trekken de magneet aan, dus de magneet zal zich gaan hechten aan deze ronde buis. Het raakvlak tussen de ronde buis (fiets) en de magneet is echter maar heel klein. De magneet verliest hierdoor enorm veel trekkracht. De kans dat je die fiets dan ook daadwerkelijk binnen zult halen is daardoor zeer gering.