aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Wat is het nut van een insectenhotel?

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord dat het goed kan zijn om een insectenhotel op te hangen in je tuin of bij je huis. Maar laten we eerlijk zijn, de meeste mensen zijn niet echt fan van insecten. Natuurlijk weten we dat ze belangrijk zijn voor de biodiversiteit, maar met een insectenhotel krijg je meer van deze beestjes rond je huis en wie zit daar nu op te wachten? Toch zijn er heel goede redenen om juist wel een dergelijk hotel te kopen en op te hangen en wij vertellen jou daar graag meer over! Grote kans dat ook jij straks overtuigd bent van het nut ervan!

Wat levert een insectenhotel op?

Iets doen voor de biodiversiteit is natuurlijk leuk, maar als het gaat om kriebelende beestjes, dan zijn mensen vaak toch iets minder enthousiast. Maar als het gaat over een insectenhotel, wat voor beestjes willen we hiermee dan een schuilplaats en nestelplaats bieden? Een dergelijk hotel is niet alleen geschikt voor bijvoorbeeld oorwormen, gaasvliegen en graafwespen, maar kan ook bedoeld zijn voor bijvoorbeeld:

  • bijen
  • vlinders
  • lieveheersbeestjes

Dit zijn dieren die iedereen graag in de tuin wil hebben, omdat ze er leuk uitzien. Wie vindt het nu immers niet leuk om vlinders te zien fladderen of om lieveheersbeestjes over de planten te zien lopen? Met een insectenhotel zorg je ervoor dat juist deze beestjes naar jouw tuintje komen! Dat is niet alleen heel erg leuk, maar ook erg nuttig! Bijen en vlinders zorgen bijvoorbeeld voor de bestuiving van jouw planten en dat is nodig om er zaad van te krijgen. Voor bloeiende planten en een groene omgeving rond jouw huis, kun je dus niet zonder deze diertjes! Lieveheersbeestjes eten graag bladluis en voorkomen op die manier dat jouw plantjes door luis aangevreten worden en doodgaan. Zo hebben alle insecten een eigen functie en hun eigen nut. Met een insectenhotel profiteer jij hier optimaal van!

Verschillende modellen

Hoe meer van deze insecten er in jouw tuin te vinden zijn, hoe minder jij zelf hoeft te doen aan ongediertebestrijding. Dat scheelt jou veel tijd, maar natuurlijk ook het nodige geld. Het is daarom ook zeker de moeite waard te investeren in een insectenhotel! Het levert indirect nog een voordeel op, insecten zijn goed voedsel voor egels en vogels, dus zo help je ook deze dieren door het plaatsen van een dergelijk hotel. Er zijn dus heel veel redenen om een insectenhotel aan te schaffen. Ben jij overtuigd en wil je dit ook kopen? Kijk dan eens bij vogelhuisjes.nl. Je vindt in deze webwinkel niet alleen heel veel leuke vogelhuisjes, maar ook egelhuisjes, uilenkasten, vleermuiskasten en dus ook hotels voor insecten. Let er bij de aankoop wel altijd op voor welke insecten het hotel specifiek gemaakt is. Sommige modellen zijn bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor bijen, andere voor vlinders of lieveheersbeestjes. En weer andere bieden ruimte aan verschillende insectensoorten. Let dus niet alleen op welke exemplaren je er mooi uit vindt zien, maar kijk ook voor welke beestjes ze bestemd zijn. Zo lok je met het insectenhotel de juiste beestjes naar jouw tuin!