aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Je revalidatie paard goed laten verlopen

revalidatie paard

Als je als hobby paardrijden hebt is dit heel erg lastig. Niet alleen het rijden van je paard is erg moeilijk. Ook is het nog eens belangrijk dat je paard goed verzorgd wordt door jou of anderen. Zo hebben sommige mensen er voor gekozen om een eigen paard te kopen. Deze deel je dan met niemand, hij is voor jou alleen. Het is dan ook van groot belang dat jij je paard goed verzorgd. Jij bent namelijk als enige verantwoordelijk voor de verzorging van je eigen paard. Het is dan extra vervelend als je paard een blessure krijgt. Dit kan altijd gebeuren tijdens het rijden of trainen. Hier kan jij helaas niet op voorbereiden. Als je paard eenmaal geblesseerd is moet deze natuurlijk weer beter worden. De revalidatie paard kan soms wel meerdere weken of maanden duren. Omdat een paard natuurlijk een heel groot dier is zal deze ook langer nodig hebben om te genezen. Het is dan extra verstandig om goed voor je paard te zorgen tijdens deze periode.

Zorg voor het juiste eten

Als je paard aan het genezen is kan dit erg moeilijk zijn voor hem. Het is natuurlijk belangrijk dat je paard zo snel mogelijk geneest. Daarom moet jij je paard de juiste voeding geven tijdens zijn blessure. Als je namelijk het verkeerde eten aan je paard geeft kan dit de revalidatie afremmen. Het zal dan langer duren voordat je paard weer volledig genezen is. Daarom is het volgen van een voedingswijzer paard een goede oplossing. Dit is een vragenlijst die je online invult op een site. Tijdens het invullen moet je verschillende vragen beantwoorden over je paard en zijn eten. Na het invullen van deze vragenlijst weet jij precies wat voor soort eten jouw paard nodig zal hebben. Op deze manier kan jij niet het verkeerde eten aan je paard geven. 

Zorg voor afleiding

Je paard houdt er natuurlijk van om lekker in de wei rond te rennen. Echter is het bij een blessure niet de bedoeling dat je paard veel beweegt. Daarom moet je voor je paard genoeg afleiding verzorgen. Zo kan de revalidatie paard sneller verlopen, omdat de blessure rust krijgt. Als je niet voor afleiding zorgt kan je paard zich alleen maar erger gaan vervelen. 

revalidatie paard

Geschikte voeding

Je paard mag tijdens de revalidatie niet te dik worden. Omdat je paard veel minder beweging dan normaal heeft kan dit al gauw gebeuren. Een voedingswijzer paard kan jou helpen het juiste eten te kopen. Het is juiste belangrijk dat je van eten veranderd op het moment dat je paard aan het bijkomen is. Op deze manier kan je paard zonder veel beweging dan ook niet aankomen. 

Koop een starterspakket

Als je niet weet welke soort brokken je moet kopen voor je paard kan je altijd een starterspakket kopen. Bij revalidatie paard kan je namelijk ook een pakket met allemaal verschillend eten voor je paard kopen. Zo weet jij zeker dat je voldoende eten hebt voor het herstel van je paard.