aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Houten hamsterhuisjes en andere speeltjes voor knaagdieren

Vrolijke hamsterhuisjes voor vrolijke diertjes

Ben je op zoek naar leuke en vrolijke huisjes voor je hamster? Dan raden wij je aan om houten hamsterhuisjes te kopen. Ten eerste heeft plastic niets te zoeken in een natuurlijke omgeving bij een beestje dat uitsluitend natuur en natuurlijke producten om zich heen gewend is. Ten tweede is het zeer slecht om plastic hamsterhuisjes in het onderkomen van je hamster te plaatsen, omdat hamsters absoluut niet aan plastic mogen knagen. Daarom is het zeker zinvol om dit blog over houten hamsterhuisjes te lezen.

Hamster is een actief dier

Hamsters, en andere knaagdieren, zijn zeer actieve dieren. Het is dus belangrijk dat je ze voldoende vermaak biedt in hun verblijf! Sterker nog; je hamster gaat zich vervelen als deze niets te doen heeft. En dat is niet goed voor een hamster. Een hamster moet altijd natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Eén van de grootste activiteiten van een hamster is uiteraard ‘knagen’. Dat is de reden waarom houten hamsterhuisjes belangrijk voor ze zijn. Zet je bijvoorbeeld plastic huisjes in hun onderkomen, dan gaan ze aan het plastic knagen. Plastic wordt erg scherp als er aan geknaagd wordt. Naast dat ze dan plastic kunnen binnenkrijgen, kunnen hamsters gewond raken door de scherpe randen. Dat is zelfs levensgevaarlijk!

Goede huisjes van hout voor alle knaagdieren

Hamsters en andere kleine knaagdieren hebben een eigen slaaphuisje nodig waarin ze zich kunnen terugtrekken om hun rust te pakken. Een hamsterhuisje is naast een slaapplaats ook een veilig onderkomen voor het diertje. Naast een slaapplaats geeft een hamsterhuisje van hout ook een extra gevoel van veiligheid voor de diertjes. Bovendien moet de hamster altijd een nestje kunnen maken, want dat doen ze het liefste. Dit instinctieve gedrag is heel belangrijk voor knaagdieren.

Hamsterhuisjes en houten speeltjes

Naast hamsterhuisjes zijn er ook houten hamsterspeeltjes te koop. Wat dacht je van houten tunnels, takken, klimmateriaal en ook hele en halve kokosnoten? Daar zijn ze dol op. Ze kunnen er heerlijk aan knagen, maar ze gebruiken ze ook voor het bouwen van tunnels of als ligplaats. Kortom: hout is eigenlijk altijd wel goed voor je hamster.

Meer dierenblogs?

Wil je meer blogs lezen over dieren en hun toebehoren? Klik dan snel op deze link!