aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Tips voor het maken van de perfecte natuurfoto

Het is het doel van iedere natuurfotograaf: het maken van het perfecte plaatje. Het kan moeilijk zijn om een mooie foto van de Nederlandse natuur te maken. Vooral als je wilde dieren op de foto wilt zetten. Het vergt heel wat tijd en vooral geduld totdat een wild dier langs je lens loopt. Wil je het perfecte plaatje schieten? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips van JachtXL.

Tip 1: Lieslaarzen

Een van de beste dingen om te hebben zijn lieslaarzen. Vooral als je in het najaar gaat fotograferen is het ideaal om lieslaarzen aan te hebben. Het kan in het najaar namelijk flink nat zijn in het bos. Het kan op dat moment dan ook voorkomen dat je door een plas of daar een klein ven moet lopen. Het is om die reden dan ook een goed idee om een lieslaars neopreen aan te trekken. Daardoor krijg je geen natte voeten en kun je gewoon door de plassen banjeren op zoek naar de perfecte plaats.

Tip 2: Camouflagenet

Een ander iets dat je echt bij je moet hebben tijdens de jacht is een camouflagenet. Dieren kunnen over het algemeen beter zien dan mensen. Daardoor wordt jij snel gezien en zullen de dieren voor je vluchten. Het is dus een goed idee om een camouflagenet over je heen te gooien. Hierdoor zal je minder opvallen.

Tip 3: Heel veel geduld

Geduld is een schone zaak. Zo ook bij het fotografen van wild. Het is erg belangrijk dat je geduldig blijft wachten totdat er een dier langsloopt. Dat kan soms enorm lang duren. Neem dus warme kleren en wat te eten en drinken mee.