aquaria-care.nl

Alles voor je dieren

Ongedierte in je kippenhok geïmpregneerd hout

Kippenhok geïmpregneerd hout

Kippenvoer trekt vogels, muizen en ratten aan. Deze plagen kunnen gemakkelijk ziekten overbrengen of stress veroorzaken bij kippen. Zorg ervoor dat het kippenhok geïmpregneerd hout is omheind om te voorkomen dat wilde dieren zo snel naar binnen kunnen. Er zijn ook speciale feeders beschikbaar om ongedierte af te weren. Trappen zijn hier een goed voorbeeld van. Wanneer je kippen eenmaal ziek zijn is het namelijk heel lastig om te voorkomen dat ze niet allemaal ziek worden, of om ervoor te zorgen dat ze weer beter worden.

Vliegen verjagen doe je met lavendel

Daarnaast zitten er vaak ook best wel veel vliegen in het kippenhok geïmpregneerd hout. Kippen verdragen dit vaak niet goed en worden hier onwijs onrustig van. Vliegen worden aangetrokken door kippen resten en uitwerpselen. Het is dus belangrijk om regelmatig het hok goed schoon te maken. Anders trekt het steeds meer vliegen aan, en worden je kippen dus ook steeds onrustiger. Een natuurlijke manier om vliegen af ​​te weren is om lavendel in het hok op te hangen. Hiermee houd je het kippenhok vrij van vliegen, en je kippen dus vrij van stress.

Kippenhok geïmpregneerd hout

Het voorkomen van de teek

De teek, vaak ook wel de bloedluis genoemd, is een van de meest hardnekkige en vervelende plagen die voorkomt bij kippen. Niet iedereen hoeft er zin in te hebben, maar de kans is groot dat ze de kip voorkomen en je dus de kip moet onderzoeken. In het geval van rode teken kun je ze het beste voorkomen in plaat van genezen. Rode teken voeden zich ’s nachts met het bloed van kippen en verstoppen zich overdag op donkere plekken in het hok. Hierdoor zijn ze dus heel lastig weg te krijgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met corned white lime, wat de kip licht en droog maakt; iets wat rode teken niet kunnen verdragen. Tabaksstokken of nestonkruiden maken het nest en het zaagsel onaangenaam door hun karakteristieke geur. Je kunt er dus ook voor kiezen om dit op te hangen.